Voittamisen kulttuuri ja suomalainen johtaminen

 Voittaja on se, jolla on mielikuvat hallinnassa

Niin voittamisessa kuin johtamisessakin on usein kyse taitavasta mielikuvien käytöstä. Vielä voitettuaankin, vielä johtajaksi päästyäänkin on hyvä käyttää mielikuvia taiten.

Hesari (www.hs.fi 19.4.2011) haastatteli 2011 eduskuntavaalien jälkeisenä aamuna vaalit voittaneiden puolueiden puheenjohtajia. Puoluejohtajat Soini ja Katainen saivat valita haastattelupaikan ja –tilanteen itse. Toimittaja tapasi Soinin klo 10 hampurilaispaikassa, jossa Soini söi juustohampurilaisen ja oman kertomansa mukaan ”vähän  irroitteli” juomalla peruscolaa kevytjuoman sijaan. Katainen saapui iltapäivällä puoluetoimistolleen, jossa oli tarjolla kuohuviiniä ja kakkua. Lehti sitten otsikoi: Kuohuviini-Katainen ja burgeri-Soini tapaavat pian samassa pöydässä.

Eduskunnan koostumuksen on perustuslain mukaan tarkoitus edustaa kansaa. Burgeri on tuttu juttu varsin monelle (ehkä aamupäivällä vähän erikoista). Kuohuviini ja kakku ovat nekin monelle, ainakin kaupunkilaiselle, työssäkäyvälle kansalaiselle, tuttu tarjoilu (ehkä päivällä työpaikalla hiukan spesiaalia). Eivät tainneet mielikuvat ihan vikaan mennä, nämähän ne kansaan purivat. 

Suomalainen lähtee peliin usein jo valmiiksi hävinneenä

Joukkue voi lähteä peliin tai henkilö työpaikalleen jo valmiiksi hävinneenä. Ei tästä kuitenkaan mitään tule, vastustajalla on enemmän voittoja takanaan. En minä kuitenkaan tule valituksi niihin haastaviin tehtäviin, muilla on enemmän osaamista ja oikeanlaista kokemusta.

Näkeekö kilpailutilanteeseen lähtevä joukkue ja urheilija itsensä voittajana?

Näkeekö johtaja tai esimies aamulla peilistä johtajan vai ressukan?

Pieleen menee mutta menköön

Joskus korjausliikettä on vaikea tehdä, vaikka ongelman paikka, vuotokohta, on selvästi näkyvissä.  Mikä estää tekemästä ratkaisuja, kun peli tökkii, työpaikalla energiaa syö ratkaisematon konflikti tai omassa elämässä kaikki tuntuu olevan pielessä?

Usein vastaus löytyy tunteista. Valmentajalla tai johtajalla on jokin, ehkä tiedostamaton, tunne, joka estää näkemästä ja ymmärtämästä asiaa, johon pitäisi puuttua. Tunne voi olla kiintymys, kateus, pelko… Myös epävarmuus luo verhon silmien eteen. Ratkaisujen ja valintojen tekeminen on vaikeaa, ellen oikein luota itseeni.

Jos läheltä löytyy ystävä tai kollega, joka huomaa vastuuhenkilön päätöksenteon vaikeuden, kannattaa hänen yrittää pelastaa tilanne. Pienikin huomautus, auttava lause voi avata tunteen tai epävarmuuden sokeuttaman silmät ja palauttaa kyvyn tehdä päätöksiä ja toimia. Mitä arvostetumpi valmentaja, mitä korkeampi johtaja, sitä useammin hän saattaa jäädä päättämään kovin yksin.

Kun jaksaa vaikeuksien yli loppuun saakka, voittaa

Vaikeuksien hetkellä tarvitaan piilossa tai sivussa ollut vahva kortti. Aina on olemassa joku mahdollisuus, johon tarttumalla päästään eteenpäin ja tavoitteeseen.

Joukkue, joka jaksaa pitää tasonsa yllä pelin loppuun saakka, voittaa. Aina tulee virheitä ja heikkoja hetkiä – niitä ei pidä pelätä, eikä jäädä suremaan. Nopea toipuja jää eloon ja jatkaa uusin voimin. Samalla löytyy rakennuspuita voittamisen kulttuurin rakentamiseen.

Kun vahva kortti pettää, ymmärrä ja tue

Jokainen vahva kortti, luotettu pelaaja tai työntekijä, voi olla joskus heikko. Tulee vammoja, pettymyksiä, elämän kriisejä. Jos silloin jaksaa tukea heikkoa vahvaa korttiaan, saa hänet takaisin. Näin syntyy myös mahdollisuus saada itse tukea silloin, kun sitä tarvitsee.

Vahvoilla on taipumus toipua. Särkynyt ja tuetta jäänyt vahva kortti voi toivuttuaan jättää organisaation, johon pettyi. Hän saattaa jättää jälkeensä vaiettua syyllisyyttä. Asioiden rehellinen avaaminen, keskustelu ja kuunteleminen huojentaa kaikkien mieliä. Voimavaroja vapautuu eikä samoja virheitä toisteta uudelleen.

Tietoista johtamisen kehittämistä ja voittamisen kulttuurin rakentamista

Voimme aina tietoisesti luoda uutta, tervettä kulttuuria. Se on myös voittamisen kulttuuria. Sitä kasvattavat ilo ja onnistumiset. Toistuvaan voittamiseen, oikeaan vahvuuteen, tarvitaan myös epäonnistumisia, tuskan ja epätoivon hetkiä ja kokemusta vaikeuksien selättämisestä. Silloin löytyvät rentous ja luovuus, realismi ja rohkeus.

Kategoriat: Ei kategoriaa. Lisää suosikkeihin.